Welkom

Wat voor wie

Welkom op WandelToppers.nl! WandelToppers bevat ongeveer 150 wandelingen in en om Het Groene Woud in Noord-Brabant. Het Groene Woud is grofweg het landelijke en natuurrijke gebied tussen de steden Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. De routes zijn avontuurlijk en hebben de neiging om van de gebaande paden af te gaan, daar waar mogelijk natuurlijk.

WandelToppers heeft wel een korte intro per wandeling, maar geen gedetailleerde beschrijving waarmee u de route loopt. U volgt de route aan de hand van de routelijn in het gpx-bestand. Daarmee is WandelToppers bedoeld voor die wandelaars die hiermee bekend zijn of dat willen worden.

Hoe werkt het

Bij iedere route staat een gpx-bestand, dat u kunt downloaden. Dat kunt u vervolgens openen met een van de vele outdoor navigatie-apps die er zijn voor uw smartphone. Bijvoorbeeld GPX Viewer, OsmAnd, Komoot, Outdooractive, etcetera, etcetera. De basisversies zijn meestal gratis, als u meer functies wilt, dan moet u wel iets betalen. Dat varieert van eenmalig tot periodiek.

Route selecteren

U kunt op 2 manieren een route selecteren. De makkelijkste en mooiste manier is met behulp van de overzichtskaart, waarop alle routes volledig uitgetekend staan. Om het nog gemakkelijker te maken hebben we de routes verdeeld in 5 afstands-categorieën en die met kleuren geduid:

• Blauw: maximaal 10 km

• Groen: 11 – 12 km

• Geel: 13 – 14 km

• Rood: 15 – 16 km

• Zwart: meer dan 16 km

Als u op een routelijn klikt, dan komt de routenaam met afstand in beeld. Nog een keer klikken en u krijgt alle route-gegevens in beeld: kaart met routelijn, afstand, startpunt, horeca, intro en te downloaden gpx-bestand. Let op: de verkorte versies van langere routes zitten een beetje ‘verstopt’ onder die langere variant. Maar verder inzoomen en nog een keer klikken en het gaat gegarandeerd lukken.

Kom u er toch niet uit, dan is er nog altijd die andere mogelijkheid. Ga naar het tabblad ‘Routes’ en u vindt daar een bloksgewijze presentatie van alle routes. Met de mogelijkheid om een ‘afstandsblok’ te kiezen en daar uw route te selecteren.

Reageren

Uiteraard krijgt u de gelegenheid om te reageren op een door u gemaakte wandeling van WandelToppers. Beoordelingen, mits correct geformuleerd, worden bij de route geplaatst. Overige opmerkingen gaan naar de routemaker, die indien relevant rechtstreeks zal reageren naar de inzender.

Links

Wilt u toch liever wandelen aan de hand van een volledige route-omschrijving, kijk dan eens op het charmante blog van Albert Bressers. Laat u niet misleiden door de naam van het blog, want het gaat toch echt ook over (prachtig) wandelen. En dan krijgt u er gratis en voor niks nog vele recepten voor heerlijke hapjes bij! Link: https://bartjesreceptenblog.wordpress.com